Selecteer een pagina

INBREUKALARM

INBREUKALARM

Als u een geregistreerd merk heeft, kunt u bezwaar maken (oppositie instellen) tegen inschrijvingen van later gedeponeerde merken die naar uw oordeel te veel in het vaarwater van uw oudere merk komen. Het starten van een oppositieprocedure is een effectieve manier om te voorkomen dat uw merk verwatert. Evenwel kan een oppositieprocedure slechts worden gestart binnen enkele maanden na het depot van de nieuwe aanvraag. Als u binnen deze termijn geen oppositie instelt, kunt u het latere merk enkel nog via de rechter proberen aan te tasten.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe merkaanvragen die mogelijk te dicht in de buurt zitten van uw bestaande merkregistratie, zodat u in zo’n geval gebruik kunt maken van het instellen van oppositie? Dan is het mogelijk om u te abonneren op het inbreukalarm. U ontvangt dan per e-mail berichten over relevante merkdepots door derde partijen, zodat u tijdig in actie kunt komen om uw merk te beschermen.

Meer informatie hebben over het registreren van een merk, een oppositieprocedure, of een abonnement op het inbreukalarm? Bel of mail vrijblijvend: 013 – 3030353; info@sterk-merckx.nl.